17 máj

Megújult a weboldalunk!

Kedves látogatóink!

 

Fogadjátok sok szeretettel az új arculatunkat és megújult weboldalunkat!

InfoStation csapat

Share this
17 máj

Új iroda

Kedves Ügyfeleink!

 

Június 1-től új környezetbe, új irodába költözünk. Az eddigi megszokott és szeretett helyünket el kell hagyjuk, hogy felváltsa egy szép és igényes környezet. Reméljük a jövőben személyesen is megmutathatjuk az új helyszínt!

InfoStation csapat.

 

Share this
16 jul

Megtöbbszörözi az okoskütyük akkujának élettartamát a Microsoft

A különféle viselhető kütyük, okosórák-szemüvegek-karkötők, és társaik egyre jobban divatba jönnek, és egyre nagyobb probléma, hogy komoly méretkorlátokba ütköznek a tervezőik, amikor az energiaforrásukról van szó. Hogy minél könnyebbek és kényelmesebbek legyenek ezek a készülékek, sokszor kénytelenek az akku méretén, és azzal a kapacitásán spórolni, ami pedig azzal jár, hogy kínosan hamar lemerülnek. A Microsoft most erre talált ki egy trükköt, a WearDrive technológiát.

 

A WearDrive alapötlete az, hogy az ember zsebében általában úgyis ott van az okostelefon, amit muszáj aránylag erős akkuval felszerelni, hát kölcsönözzön onnan erőforrást a többi kütyü. Az sajnos nem megy, hogy vezeték nélkül átküldjön egy kis töltést a telefon a lemerülőfélben levő akkura, így jön képbe a “Mohamed megy a hegyhez” megoldási variáció. A WearDrive azt csinálja, hogy az okoskütyük minden feladatot, amit csak lehet, átpasszolnak a telefonnak, és gyakorlatilag csak az adatkommunikációt, a szenzoraikat és a kijelzőjüket kell energiával ellátniuk. Így a telefon véágez minden számítást, de az adatok tárolását és keresését is.

A tesztek szerint a WearDrive több mint háromszorosra turbózta fel az okoskütyük egy feltöltéssel elérhető élettartamát, a sebességüket pedig megkilencszerezte. A technológia van olyan okos, hogy ha érzékeli, hogy a telefon kikerül a bluetooth, illetve a wifi körzetéből, és kikapcsolja magát. A tesztelők szerint mindez a telefon akkujának élettartamát alig érezhetően befolyásolta – mivel nagyságrendi különbség van a készülékek fogyasztása között, a telefonnak meg se kottyant az a plusz fogyasztás, ami a viselhető kütyüknél óriási változást hozott.

A technológia egyelőre kísérleti fázisban van, konkrét termékekbe beépíteni még nem próbálták.

 

index.hu

Share this

© 2016 Info Station Kft. Minden jog fenntartva